Materyal Mutfak

'A Material menu: Designs of the Culinary Aesthetic' sıradanlıktan çok uzakta bir yemek kitabı. Bir kaç ...

‘A Material menu: Designs of the Culinary Aesthetic’ sıradanlıktan çok uzakta bir yemek kitabı. Bir kaç ay önceye Salone de Mobile zamanına geri döndüğümüzde Tom Dixon ve Ceasarstone’nun elementlerden yola çıkarak yarattıkları ‘The Restaurant’ konseptini belki hatırlarsınız… O zamanlardan doğan bu ilişki bu kitabında temel ilham kaynağı oluyor. 8 farklı konsept ile oluşturulan tarifler ve yemek hikayeleri havanın, buzun, ateşin ve toprağın etrafında şekillenerek yiyecekler ve elementler arasında bir ilişki yaratıyor. Elementlerin etrafında gelişen konseptler, Sarti’nin Ceasarstone yüzeyleri üzerinde yarattığı stiller ile hayata geçerken, Tom Mannion tarafından fotoğraflanıyor.  Topraktan gelen ‘Stone Sandwich’, buzdan gelen ‘Salty Lemonade and Icefish Fritters’, ateşin sıcağı ile keçi peynirden yapılan ‘Torteau Fromager’ ve hava ile şekillenen ‘Egg Tower’ ya da ‘Tropical Snow Soup’ gibi isimler ile sunulan yemekler lezzetlerinin yanı sıra kışkırtıcı görsellikleri ile de baş döndürüyor.

 

binder2-5

binder2-1

binder2-2-2

binder2-3

binder2-6

binder2-7

Fotoğraflar: Tom Mannion

Kaynak: Wallpaper

 

ALLDECOR